A depresszió és én

A depresszió és én

Játsszunk egyet!

2015. január 01. - laurelin

Újév napjára úgy gondoltam, nem fogok panaszkodni, sopánkodni analizálni nektek. Inkább egy játékra hívlak titeket, vagy a bennetek lévő kíváncsiságot. Természetesen van azért csavar a dolgoban.

Ez ugyanis, bár elsőre csak egy egyszerű platformjáték, valójában tanítani akar. Angolul tudók részletes információt olvashatnak itt arról, hogy miről tanít ez a játék.

Lustábbaknak, és angolul nem tudóknak én mondom el, dióhéjban, mert sajnos az én angolom is hagy elég sok kívánnivalót maga után.

Az elude játékos formában szeretné megmutatni az embereknek, hogy milyen érzés a depresszió. Egy gambit nevű szingapúri csapat fejlesztette ki 2010-ben. Azok számára szeretne segítséget nyújtani, akik maguk még nem tapasztalták a depressziót, de szeretnék megérteni hogyan működik. Empátiát szeretne ébreszteni az emberekben a depresszióban szenvedők iránt, hogy belássák, ez a betegség nem írható le egyszerűen azzal a szóval hogy szomorúság. Ez inkább kilátástalanság, kiúttalanság, amikor azember elveszti a kapcsolatot a világgal, és azok a dolgok, amik korábban működtek az életében, egyszercsak meghazudtolják, elromlanak, és ekkor hull az ember ebbe a sötét gödörbe.

A játékban egy kis emberkét kell irányítanotok, aki a szóköz lenyomásával egy hangot tud kiadni, amire a játékan található madárkák rezonálnak. Ezzel tudtok egyre magasabbra jutni, (egyre boldogabban élni). Majd ahogy a depressziós is látja a jeleket, ti is észre fogjátok venni, amikor közelít a baj, és megtapasztalhatjátok azt a kétségbeesett kapkodó küzdelmet, ahol minden egyes impulzus számít, és ha nem sikerül együtt rezonálnod a világgal, akkor a mélybe hullasz. Megtapasztalhatjátok milyen kilábalni egy ilyen depresszióból, és azt is, hogy néha hiába mentek előre, hiába "próbáljátok" egyre jobban, mégis egyre mélyebbre kerültök. És megtapasztalhatjátok a végső kilátástalanságot is, amikor néhányan végleg elhullanak.

 

A játékot a következő linken érhetitek el:

ELUDE

A bejegyzés trackback címe:

https://depresszioesen.blog.hu/api/trackback/id/tr987028195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása